Retur & Återköp

Ångerrätt

Vi har 14 dagars ångerrätt enligt lag, som börjar gälla från att du har mottagit varorna. Vid retur betalar du själv för returfrakt.

Om du av någon anledning inte är nöjd med ditt köp, har du 30 dagar på dig att skicka tillbaka oanvända varor för byte. Du kan självklart prova produkterna, men vänligen observera att vi endast kan ta emot returnerade produkter om de är oanvända, otvättade och kompletta. Vid byte betalar du själv för fraktkostnaden.

Du måste använda leverans med spårning, eftersom vi kanske inte kan hjälpa till att hitta paketet om ett paket saknas. 

Reklamationsrätt

Konsumentköplagen ger dig rätt till att reklamera en vara inom tre år, under förutsättning att varan var felaktig vid leveranstillfället. Om du tar emot en vara som är defekt ber vi dig att kontakta oss så fort som möjligt. Observera att du behöver lämna ett meddelande till oss med information om felet inom skälig tid efter att du upptäckt felet/defekten.

Vi står såklart för returfrakten vid godkända reklamationer.

Vid godkänd reklamation återbetalas du till samma betalsätt som användes vid köpet.

En eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna Reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).

ARN: https://www.arn.se/
Allmänna Reklamationsnämnden
Box 174
101 23 Stockholm

När får jag tillbaka betalningen för min retur?

Vi behandlar alla returer inom 24 timmar efter att vi har mottagit varan. Beroende på hur du väljer att skicka returen kan det ta mellan 1-3 veckor för oss att mottaga och behandla din retur. Glöm inte att få med information om dig själv såsom namn, mobilnummer, e-post samt ordernummer så vi vet vem som skickat en retur till oss och snabbt kan behandla returen.

Vid retur till vårt lager sker alltid återbetalningen till samma betalsätt som använts vid beställningstillfället.

Tar ni emot alla varor vid retur?

Ja, om varan är oanvänd, otvättad och komplett samt att inga lappar är borttagna. Returen kommer att avvisas om de inte överensstämmer med våra ovanstående villkor.

Du ansvarar endast för värdeminskning som beror på annan hantering än vad som är nödvändig för att fastställa egenskaper och funktion. Med andra ord - du kan prova varan på samma sätt som du skulle göra i en fysisk butik.

Om varan har hanterats utöver vad som beskrivs ovan betraktar vi den som använd, vilket innebär att du vid ångrande av köpet får endast en del eller inget av köpbeloppet tillbaka. Avdragets storlek bestäms utifrån varans återstående försäljningsvärde.

Om varan har ett speciellt emballage och det saknas vid retur kan det medföra en värdeminskning.

Kostar det något att returnera?

Du ska själv betala för returfrakten vid ångrat köp.

Vid reklamation av en vara betalar du returfrakten. Sedan skickar du en bild av kvittot för fraktkostnader till info@nobiggieclothing.com så återbetalar vi pengarna eller skickar en ny vara efter överenskommelse.

Hur gör jag för att byta eller returnera en vara?

1. Maila info@nobiggieclothing.com och skriv om du vill byta eller returnera en vara. Skriv med ordernummer, förnamn och efternamn för snabbare service.

2. Följ instruktionerna som du får som svar i mailet.